Вместо сбогом. Снимка: БГНЕС

Няма подходящ кандидат, който да заеме поста на подалия оставка заради агентурното си минало министър без портфейл Божидар Димитров.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов в МС.

„Обмисля се възможността някой от другите министри да поеме функциите на министъра, отговарящ за българите в чужбина“, съобщи той.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще запази поста министър без портфейл за българите в чужбина, тъй като "той не е правен специално за Божидар Димитров".

Самият Димитров пък лансира името на председателя на Агенцията за българите в чужбина Росен Иванов, чиято кандидатура обаче не беше коментирана от Борисов.

Още по темата

Оставката на министъра без портфейл беше приета от премиера на 19 декември в разгара на скандала с агентурното минало на българските дипломати.

Причина за реакцията на Борисов стана запитване дали не е двоен аршин посланици, които са били от службите, да не могат да бъдат назначавани, а в същото време в правителството да има министър агент от ДС.

Министерският съвет вече официално реши и предложи на президента поименно да подпише указ всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase